Art abstracte en moviment

Sobre PUNTO Y RAYA

PUNTO Y RAYA és una plataforma internacional dedicada a la producció, promoció i educació de les arts audiovisuals en el seu estat més pur: Forma, Color, Moviment i So. Res de representació! La seva missió és recuperar l'esperit del Cinéma Pure i el Cinema Absolut formulat per les avantguardes europees en els 1920s, i resignificar-lo en els contextos més diversos a través d'accions que fomenten la seva sostenibilitat, consolidant aquesta forma artística única que jeu en la intersecció entre les Belles arts i el Media.

El projecte va néixer en el 2007 de l'associació barcelonina MAD amb el llançament del primer PUNTO Y RAYA FESTIVAL, esdeveniment que des de llavors té lloc cada dos anys en importants espais de la creació contemporània i noves tecnologies.

Les primeres edicions es van realitzar a Espanya, en espais com el Museo Nacional de Arte Reina Sofia i La Casa Encendida de Madrid, o el Arts Santa Mònica i CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Des del 2014, consolidant sinergies de coproducció europea, l'esdeveniment és acollit en un país diferent; fins avui, Islàndia (HARPA, Reykjavík), Alemanya (ZKM Zentrum für Kunst und Medien, Karlsruhe), Polònia (CeTA Centrum Technologii Audiowizualnych, Breslavia) i Àustria (Österreichisches FilmMuseum / Künstlerhaus / StadtKino, Viena). Amb sis edicions 'senior' del Festival, el Catàleg Online i Centre de Recursos més comprensiu del gènere, la comunitat creativa més diversa, i una plataforma de promoció que abasta unes 50 ciutats, PUNTO Y RAYA s'ha consolidat com el referent mundial de l'Art Abstracte en Moviment.

PLATAFORMES PUNTO Y RAYA
Punto y Raya Festival
Punto y Raya Festival

L'esdeveniment mundial de l'Art Abstracte en Moviment reuneix la comunitat PyR en diverses ciutats. El Festival promou els últims assoliments en el seu àmbit d'acció a la vegada que recupera i contextualitza grans clàssics.
Convida a experimentadors a portar al límit les possibilitats i aplicacions del gènere; fidelitza a la seva comunitat, i motiva a noves audiències a participar de manera activa en el procés creatiu.

PyR Junior
PyR Junior

Aquesta extensió de PyR Festival segueix el mateix esperit i conté el mateix tipus d'activitats. La diferència és que els continguts són CREATS PER NENS i NENAS de menys de 13 anys!
Amb dues edicions en el seu haver, Júnior ja planeja el seu pròxim festival a Polònia, amb la participació de més de cent institucions culturals i educatives que treballen amb nens i nenas a tots els racons del planeta.

.

PyR TV

Plataforma online que facilita l'accés gratuït de professionals, estudiants i audiències generals al més gran Arxiu i Centre de Recursos de l'audiovisual abstracte. Pensada i dissenyada per a cada agent del sector, inclou més de mil vídeos a la carta, biografies, filmografies, i recursos educatius en diversos nivells.

PyR Academy
PyR Academy

Segell sota el qual produïm activitats educacionals dirigides a públics diversos. ACADEMY fomenta la sensibilització de noves audiències i la formació d'estudiants i artistes. Proveeix accés a l'obra i procés creatiu dels professionals més destacats, sensibilitza i integra comunitats en risc d'exclusió, i fomenta la producció col·laborativa d'obres, facilitant eines i tècniques. Ofereix també punts de trobada promocionals centrats en la incorporació del gènere en nous contextos.

PyR Festival
PyR Lab

PyRLAB POLAND és una associació sense ànim de lucre amb base a Breslavia, dedicada a l'educació, producció i promoció de l'Art Abstracte en Moviment en aquest país i la regió Viségrad. Desenvolupa projectes que involucren diverses comunitats de manera activa; promou internacionalment la producció i artistes locals, i coprodueix les edicions de Punt y Raya acollides a Polònia.

Fundada el 2020, l'associació està actualment pre-produint les pròximes edicions de PyR Junior (Breslavia) i PyR Festival (Viena) en 2021.